Türkiye’nin En Büyük Porselen Seramik Levhası Kalesinterflex Senegal’de

0
324
birlesmis milletler evi

Kalebodur’un inovatif ürünlerinden, Türkiye’nin en büyük porselen seramik levhası Kalesinterflex, Senegal’deki Birleşmiş Milletler Evi’nde kullanıldı. 

Türkiye’ye bugüne kadar birçok inovatif ürün kazandıran Kalebodur’un sektöre sunduğu Kalesinterflex; ülkemizde olduğu gibi yurtdışında da çok sayıda önemli projede özellikle tercih edilmeye devam ediyor. 

Dünyada birçok prestijli projenin tercihi olan Kalesinterflex, referansları arasına Senegal’de bulunan Birleşmiş Milletler Evi’ni ekledi.  60 bin metrekare inşaat alanına sahip yapının cephesinde 16 bin metrekare Kalesinterflex porselen seramik levha kullanıldı.

Büyük fikirker için sınırsız ebatlar

İç mekan duvar ve zeminlerin yanı sıra boyutları, esnekliği ve uygulama kolaylığı ile dış cephelerde de mimarların öncelikli tercihi haline gelen Kalesinterflex, mimarlar ve profesyonellere inanılmaz bir yaratıcılık imkanı sağlıyor.

Tasarım özgürlüğü ve esnekliği sağlayan Kalesinterflex, büyük fikirker için sınırsız ebatlar sunuyor. 100×300 cm ve 120×360 cm ebatlı olarak ve sadece 3-5 mm incelikle porselen seramik levha olarak üretilen Kalesinterflex, aynı zamanda isteğe göre projeye en uygun özel ebatlarda da üretilebiliyor. Kalesinterflex, mat ve parlak yüzeylerde 18 düz renk ve dijital üretim teknolojisi ile gerçeğe en yakın metalik, ahşap, beton ve doğal taş dokulu alternatifleriyle de kullanıcıların beğenisini kazanıyor.

Çevreye karşı duyarlı

Kalesinterflex, en büyük porselen seramik olmasının yanı sıra hijyenik yapısıyla da bakteri oluşumunu engelliyor. Kalesinterflex, konvansiyonel kullanım alanı olan duvar dış cephe ve zemin kaplamanın ötesine geçerek, dokunduğu tüm yüzeylerde bütünsel görünüm sağlarken, uzun ömürlü dayanımı ve hijyenik yapısıyla da sağlıklı yaşam alanları oluşturuyor. 

En büyük ve en ince özelliklerinin yanı sıra çevreye karşı duyarlı bir teknoloji ürünü olan Kalesinterflex, Ecospecifer belgesine sahip. Geleneksel seramik üretim süreçleriyle karşılaştırıldığında gaz ve toz emisyonu 20 kat, CO2 emisyonu ise 1000 kat daha az olan Kalesinterflex, aynı hammaddeyle 4 kat daha fazla zemin kaplıyor. Bir metrekare Kalesinterflex üretmek için sadece 8 litre suya ihtiyaç varken bir metrekare standart karo üretiminde 50 litre suya ihtiyaç duyuluyor. Standart karoya göre enerji tüketimi 3 kat, elektrik tüketimi ise 4 kat daha düşük olan Kalesinterflex’in çevreye yaydığı karbon emisyonu, geleneksel seramik üretimine göre bin kat daha az.

Yetersiz aydınlatmaya sahip ortamlarda dahi hem iç hem de dış mekanları bakterilerden koruma özelliğine sahip Kalesinterflex, kolay temizlenen yapısıyla deterjan kullanımını en aza indiriyor. Birçok kez temizlik kimyasallarına ve aşınmaya karşı da ilk günkü yeniliğini koruyor.

Birleşmiş Milletler Evi

Senegal’de, Dakar yakınlarındaki yeni bakanlıklar bölgesi Diamniadio’da, Wilmotte & Associés tarafından tasarlanan UNO Evi, 14 hektar arazi üzerine inşa edildi. 60 bin metrekare inşaat alanına sahip yapının cephesinde 16 bin metrekare Kalesinterflex porselen seramik levha kullanıldı.

Senegal hükümeti tarafından başlatılan proje, Dakar’a dağılmış 34 Birleşmiş Milletler kurumunu yeni ve anıtsal, tek bir yapı altında topluyor. Bir daireden saçılan yedi kanattan oluşan bina hem inşaat hem de kullanım aşamasında enerji verimliliği, erişilebilirlik, güvenlik ve emniyet konusunda örnek olmayı amaçlıyor.

Dairenin merkezine resmi davetler için kullanılacak konferans alanları ve resepsiyon alanı yerleştirildi. Dairenin bir dış halkası ortak kullanıma açık bilgi merkezi, danışma merkezi, buluşma noktaları ve dinlenme alanlarına sahip. Resmi ve ortak kullanıma ayrılan daireye eklemlenen yedi kanat ise toplam 1.814 ofis birimine sahip 34 ayrı Birleşmiş Milletler kurumuna ev sahipliği yapıyor.